Wednesday, 25 April 2012

first time kerja..

Assalamualaikum..


alhamdulillah, ena da start kerja hari khamis lepas.. tu la first time Ena kerja.. selama nie Ena duduk rumah je.. Ena kerja kat Maxis sebagai customer service assistant (CSA).. Ena rasa happy sangat sebab Ena apply hari Rabu dan hari Khamis da boleh start kerja.. orang kata kalau da ada rezeki tak ke mana.. walaupun Ena tak ada pengalaman kerja pun boleh.. t.kasih Maxis sudi terima Ena..

sorry sangat2 kat Giant dan MBO sebab Ena tolak kerja kat situ.. lagi pun kerja dan gaji kat Maxis nie ok sikit.. 10am-10pm je.. pas tu ada 2 hari cuti tau.. kalau ada sesiapa yang berminat nak kerja kata Maxis  nie datang la Viva Home.. hehe.. ada kerja kosong tau.. kalau nak kerja kat Giant dan MBO pun ada juga.. datang jangan tak datang tau.. Maxis ada promotion free phone skrg.. kalau nak tau lebih mendalam datanglah Maxis.. kalau boleh datang kat Maxis Viva Home ye.. kat tingkat 3 tau.. pas tu dapat la jumpa Ena sekali.. haha.. over pula.. nanti Ena ceritakan macam mana pakej free phone tu k :)

Ena busy sikit sekarang sebab da start kerja kan.. lagi satu kat rumah tak da line la.. Ena ingat kalau ada duit lebih sikit nak beli Unifi la.. lajuu bro !! nanti boleh la update blog nie selalu kan.. pastu senang la nak online.. tapi yang penting dapat gaji nanti nak beli cermin mata baru dan repair phone Ena la.. phone Ena rosak lagi la.. mungkin nak tukar phone baru je.. nak C3 atau Samsung Y boleh?? wait and see ya :)


4 comments:

myra fardyana said...

ena kaya :)

myra fardyana said...

ena kaya:)

Qa said...

wahh iena da start keje ke, iqa ta kje lagi, bosan sgt duk uma selama 2 bulan ni, tapi na wat camne, kat tempat iqa ni sume keje full, hmmm :'(

Irna Ibrahim said...

Myra : mana ada la.. ada2 je..
Qa : sabar ye.. nanti ada rezeki, ada la kerja tu.. sabar k..