Wednesday, 30 November 2011

single..




Being SINGLE & HAPPY with my family & friends :)



kena hack !!

Salam..

blog saya kena hack pada 27 Nov 2011 ( Ahad ).. serius sedey sgt masa kena hack tu.. bagi saya blog nie la tmpat saya meluahkan segala suka duka hidup saya.. 

alhamdulillah..

saya da dapat blog saya lepas org yg hack tu bg password.. t.kasih sgt2 ye kembalikan blog saya.. diorang hack just 4 fun.. maknanya diorang nie masih lagi baik kan.. bole la sape2 yg nak jadikan calon suami ye.. hehe :)

nasihat dari hackers : jangan cuai menjaga akaun anda !!


  

Friday, 25 November 2011

hanya kerana mimpi..

Salam..

ari nie saya mimpi A***.. saya bangun awal ari nie sbb rasydan dtg umah untuk bagi past year.. then, ttbe je terfikir apa yg saya mimpi smlm.. ble da tau saya rase sedih sangat n x sangka plk saya menangis dengan sangat teruk hanya sebab mimpi tu.. mimpi tu macam kenyataan je.. seyez saya sedih sangat2.. 

ntah pape je saya ari nie kan.. mimpi tu kan mainan tido.. tapi saya rase saya rindu sangat kat A.. hubungan kami bukanlah hubungan biasa tapi ibarat air yang dicincang tak kan putus.. sejak saya balik kedah ari tu hanya sekali je saya cakap ngan dye.. tu pun saya yang call sebab dye x de kredit.. sampai sekarang x da call o msg pun dari dye.. perlukah saya rindu dye?? bagi saya perlu sangat.. saya rindu A sangat2 dan saya nak sangat dye call o msg saya.. at least tnya khabar.. x lebih pun..  :'(

disebababkan saya da x tahan dengan perasaan saya sendiri yang menangis je.. saya terus g mandi bagi mengurangkan rasa sedih yang teramat tu.. kali nie macam x caya pulak saya mandi awal2 pagi.. awal ke?? hehe.. saya mandi agak lama jugak hanya kerana mimpi tu.. saya perlukan A sangat2.. saya rindu A sangat2.. 

pas siap mandi saya terus call dye pukul 10.01 am tadi.. saya harap sangat dye angkat call saya.. tapi sebaliknya.. mungkin dye tido kot.. saya tau dye selalu tido lmbat.. kalo sakit o pas makan ubat baru dye tido awal.. walaupun ade yang x suka dengan perangai dye yang pilih kasih n berat sebelah tu.. bagi saya dye tetap penting dalam hidup saya.. mungkin dye x sedar pe yang dye da buat.. insya-Allah dye tau mana kaca dan yang mana permata..

tetibe je pukul 10.47 am dye call saya.. time tu macam x caya je.. mula2 saya tahan je perasaan nie.. tapi lepas dengar suara n nasihat dye,  air mata nie mengalir lagi.. alhamdulillah dye x sedar yang saya tengah sedih n akhirnya kami matikan phone sebab dye ade keje.. t.kasih A sebab call.. da terubat da sikit rindu nie..

p/s : saya rindu A sangat2.. :(



Wednesday, 23 November 2011

Hafiz & Adira - Ombak Rindu

Salam..

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hanya mampu berserah
Moga cahaya tiba nanti

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku…

p/s : syg sayang b !!




Tuesday, 22 November 2011

hee..



kadang kala kita perlu 
menangis 
untuk menghargai saat bahagia

dan 

kadang kala kita perlu 
bergembira 
bagi setitis air mata..


hati..

Salam..

saya sayang awak.. saya cintakan awak.. saya rindu awak.. saya perlukan awak dalam hidup saya.. tapi.. kenapa setiap hari kita bergadoh?? kenapa kita asyik salah faham?? kenapa kita x faham antara satu sama lain?? kenapa semua nie terjadi?? bilakah semua nie akan berakhir?? kenapa hubungan kita x macam dulu?? kenapa awak da x sesweet dulu?? mana buah hati saya yang dulu?? 

maafkan saya awak.. saya rase bersalah sangat ngan awak.. saya x tau la ngan hati n perasaan saya sendiri.. saya selalu je moody ngan awak.. emo x tentu pasal plk tu.. saya x pndai kawal perasaan saya bila saya marah.. saya suka buat keputusan terburu-buru.. saya rase saya bukan yang terbaik utk awak..  :'(

maafkan saya awak.. saya rase awak jauh sangat ngan saya.. orang kata biar jauh di mata namun dekat dihati.. tapi saya rase awak sentiasa jauh ngan saya.. awak dekat ke jauh ke.. sama je.. saya tetap rase awak masih jauh ngan saya.. awak sayang saya?? awak cintakan saya?? awak rindukan saya?? awak perlukan saya?? :'(

masihkah ade lagi rasa sayang, cinta n rindu tu dalam hati?? lebih banyak persoalan dari jawapan..

p/s : iloveyousomuch n imissyousomuch b..


(^_^)



Somewhere there's someone
Who dreams of your smile
And finds in your presence
That life is worth while
So when you lonely
Remember this is true..
Somebody, somewhere is thinking of you !



MALAYSIA Menang !!

Salam..



Tahniah Malaysia.. 4-3..
saya bangga jadi anak Malaysia.. :)


ari nie first time saya tgk bola dari awal sampai habis.. cam x caya je.. ena tgk bola.. waa... pelik je.. hehe.. saya  tgk bola ari nie ngan housematez.. macam2 kerenah  tau housematez2 saya nie.. dok gelak je tau.. ade yg sore x de da sbb dok t'jerit-jerit je.. ade yg emo2 lbey.. pape pun saya happy sangat2 ari nie.. hehe.. Tahniah Malaysia !!






Wednesday, 16 November 2011

Tip Meningkatkan Daya Ingatan

Salam..

Ari nie saya nak berkongsi dengan semua Tip Meningkatkan Daya Ingatan..Tip-tip nie sangat berguna bagi mengurangkan risiko pelupa..Insya-Allah, tip nie bole meningkatkan daya ingatan kita..

Membaca Al-Quran 
Amalkan membaca Al-Quran walau sehelai muka surat setiap hari bagi mereka yang Muslim. Membaca Al-Quran dapat menerang jiwa, menenangkan perasaan dan menajamkan daya ingatan dengan lebih baik.


Amalkan Tidur Yang Cukup
1/3 hidup kita dihabiskan dengan tidur. Namun ada orang yg suka tidur lewat atau mengabaikan tidur yg cukup. Badan perlu rehat. Keletihan hanya akan mengganggu maklumat/data yang telah disimpan oleh otak dan juga menjejaskan kemampuan untuk mempelajari sesuatu yg baru. Oleh itu, amalkan tidur yg cukup di malam hari kerana ia dapat membantu daya ingatan kita berfungsi.

Mengawal Tekanan
Tekanan hanya akan membuat jiwa kita tidak tenteram dan menyebabkan kesihatan terganggu. Kita juga lebih cenderung untuk menjadi seseorang yang tidak peka dengan keadaan persekitaran. Kita tidak dapat berfikir dengan jelas dan daya ingatan kita juga terjejas. Oleh itu, kawal tekanan kita dengan baik seperti bermeditasi, membaca Al-Quran, yoga, sauna, aromaterapi dan sebagainya.

Berhati-hati Dengan Pengambilan Vitamin atau Makanan Tambahan
Sesetengah produk yg dijual di kaunter atau farmasi tidak sesuai dengan kita. Ada yg kononnya dapat meningkatkan daya ingatan. Tetapi sebaliknya ada yang memberi kesan sampingan. Oleh itu, lebih baik jika kita mendapatkan makanan kesihatan yg diperlukan oleh tubuh badan kita dari produk yang telah diakui oleh Kementarian Kesihatan dan mendapat kelulusan JAKIM serta pakar pemakanan yang bertauliah sebelum membeli makanan tambahan.

Bersenam
Bersenam dapat menggerakkan otot-otot dan melancarkan peredaran darah ke otak.Oleh itu, daya ingatan kita juga akan menjadi lebih baik.Amalkan senaman walaupun sekadar berjalan kaki.

Elakkan Kemurungan
Kemurungan dalam hidup akan menyebabkan hidup tidak ceria. Kita sentiasa berada dalam keadaan tidak segar dan rasa kecewa. Lama-kelamaan ia turut menjejaskan daya ingatan anda dan membuat kita tidak hirau dengan persekitaran. Ubatilah kemurungan sebelum menjadi serius dengan berjumpa psikiatri atau beramal-ibadah mendekatkan diri kepada Allah SWT.

Awasi Pengambilan Ubat
Daya ingat mungkin menjadi lemah dengan pengambilan ubat-ubatan tertentu seperti pil hormon, ubat darah tinggi, anti-kemurungan dan sebagainya. Jika kita menghadapi masalah daya ingatan disebabkan pengambilan ubat, konsultasi dengan doktor. Jgn mengambil ubat tanpa arahan doktor.

Belajar Sesuatu yang Baru
Cubalah aktifkan pemikiran kita dengan mempelajari sesuatu yang baru misalnya Bahasa Jepun, kursus kemahiran jangka pendek, menjahit, atau menghadiri ceramah dan motivasi.

p/s : Insya-Allah, niat yang baik pasti akan mendapat hasil yang diberkati!


Sunday, 13 November 2011

SPM !!

Salam.. 


Saya ingin mengucapkan Selamat Berjuang kepada calon2 SPM 2011.. x lupa juga kepada adik saya yg comey n tembam tu yg bernama Imirah Fardyana.. Usaha tangga kejayaan.. Jangan lupa berdoa ye adik2.. Bila da berusaha dan berdoa, barulah kita bertawakal kepada Allah.. Sesungguhnya Allah yg menentukan segalanya.. Jangan sesekali kita lupakan Allah.. Study2 jugak, solat jgn ditinggalkan ye.. Kalo bole mintalah restu & doa daripada kedua ibu bapa kita.. Akhir kata, Selamat Berjuang & Semoga Berjaya :)

p/s : Usaha, Doa & Tawakal !!





myvi saya a.k.a myvi biru..

Salam..

semalam saya rase happy sgt sebab da dapat myvi baru.. color biru ok !! my favorite.. auwwww... cam x caya je kan.. punya la syok dapat myvi yg diidamkan selama ini.. x sangka kali nie myvi biru da dapat.. hehehe.. sebelum nie dok tgk je myvi pink yg limited edition punya.. tapi ble da ade myvi biru.. saya da jatuh haty ngan awak la.. opppss.. terlebih sudah.. syg tetap sayang b jugak tau.. hehe.. myvi biru, tuan pnya kete pun mstilah pkai baju biru atau suka color biru.. btol x?? haha

t.kasih kpd mama saya yg da belikan myvi biru nie tok saya.. serius suka sangat.. sayang mama.. kita hnya merancang tapi Tuhan yg menentukan.. x salahkan kalo berangan-angan.. haha.. mama saya mmg the best in the world !! amboi.. bukan main ampu ye ena nie.. nak bodek mama la tu.. ish2.. ngade2 je..  babap kang.. x semestinya ade lesen kete kne ade kete kan?? btol3 bak kata upin & ipin.. hehe..

walaupun saya ade lesen tapi baru 2 kali je drive lepas dapat lesen.. sedeh tau.. tapi x pe la.. abah saya kata kalo kita mampu barulah beli.. kalo x mampu lagi, simpan duit.. sikit2 lame2 jadi bukit tau.. lagi satu kita bole gune time emergency.. mana la tau ttbe ayah kita penat n x larat nak bawak kete da.. so, time tu la kita bole drive.. tu pun dengan keizinan kalo bagilah.. kan abah?? hehe.. t.kasih sebab percayakan akak n bg drive.. :)

t.kasih jugak kepada korang yg sudi bace entry kali nie.. oppss.. ade ke orang nak bace.. perasan la ena nie.. hehe.. x kesah la.. yg penting saya nak g tau, cerita kan atas tu  hanya sekadar suka-suki je.. saya x dapat lagi myvi idaman saya tu.. saya cuma bergambar dgn myvi biru yg cantik je cam kat bawah nie.. muka mmg happy gile time nie.. macam btol2 je da dapat myvi tu.. myvi tu milik orang laen la.. :( saya sje2 je gedik nak snap pic.. x dapat kete.. bergambar pun jadilah.. itu bagi saya la.. lagi pun kne kumpul duit dulu.. kne beli yg keperluan dulu, then baru yg kehendak.. cewahhh.. macam ekonomi x?? hehe.. pape pun myvi biru tetap di hty :)
 


myvi biru.. tuan pun biru.. :)

p/s : nie hanyalah rekaan semata-mata.. jgn marah :)



Saturday, 12 November 2011

nak tido jugak..

Salam..


bestnya tido.. tapi saya x ley tido g la.. hmm.. mata saya sakit.. :( 
nak tido jugak macam pooh saya yg comey nie.. 
saya pun comey kan (perasan sudah).. haha
nak tido !!





Pasha Ungu Feat Rossa - Ku Pinang Kau Dengan Bismillah (Karaoke + VC)

Salam..


hanya padamu ku berdoa Ya Allah..



Friday, 11 November 2011

11.11.11 :)

Salam..


today is nice date !!

but today is a bad day 4 me :(

p/s : have a nice day :)




Thursday, 10 November 2011

ubat !!

Salam..

Ubat ialah dadah atau bahan yang diambil untuk mengurangkan simptom atau mengubat sakit. Secara umum, ubat dibahagi kepada dua kumpulan, tanpa preskripsi (OTC - Over the Counter atau 'Atas Kaunter'), iaitu ubat yang boleh dibeli di farmasi dan pasar raya tanpa sebarang halangan, dan dengan preskripsi, iaitu ubat yang dibenar dan dicadangkan oleh doktor.



ubat mujarab :)



ubat memudaratkan !!
 kalo x sakit bole la makan :)

p/s : sesuai untuk adik2 saya yg demam, selsema n batok tu :)



Wednesday, 9 November 2011

Tips Diets :)

Salam.. 

tips diet nie sesuai untuk saya.. semenjak saya rase x puas haty ngan berat badan saya yg baru2 nie da naik smpai tettt.. hehe.. nie la akibat asyik makan, tgk tv, on9 n tido je kat umah.. kadang2 je kuar g jalan2 tu pun kalo rajinlah.. :)


 Minum air putih 8 gelas sehari.


Amalkan makan malam sebelum pkol 7 pm. ( insya-Allah )


Rajinkan diri melakukan senaman seperti sit-up. haha.


Positifkan diri :)


Jangan asyik menimbang berat badan. ( mentang2 ade penimbang kat umah )


Beri penghargaan untuk diri sendiri. (^_^)




p/s : Diet tapi SEHAT !!





Tuesday, 8 November 2011

Selena Gomez & The Scene - Love You Like A Love Song





Selena Gomez..  auwww.. menarik !! :)



Avril Lavigne - Wish You Were Here





suka gile lagu nie.. asyik dengar je tau.. sronok.. layan !! lalala~



hmm..

Salam..

saya rase kehadiran orang tu dalam hidup saya macam x ade bezanya pun.. kalo ade pun macam x de..  kalo x de memang da x de kan.. ade ke x sama je kan.. saya x dapat rase pun yang dye ade dalam hidup saya.. saya harap perasaan nie akan hilang suatu ari nanti.. saya harap sangat dapat rase kehadiran dye dalam hidup saya semula.. saat kita bergembira.. susah senang bersama.. saya perlukan dye.. mana dye saat saya perlukan dye?? mana dye saat saya suka atau berduka lara?? saya harap dye akan sedar dan ingat la bahawa saya nie masih wujud dan perlukan dye jugak.. saya sayangkan dye sangat2.. saya pun perlu dapat layanan macam mana dye bagi kat orang laen.. jgn bezakan saya dgn orang laen.. berilah sedikit masa untuk saya.. masa saya bersamanya.. saya perlukan dye.. :'(




p/s : :(  + :( = :'(


coklat kegemaran saya..

Salam..



saya suka sangat makan ferrero rocher.. dari kecik g nie la coklat yg saya slalu makan.. kalo nampak je msti nak beli.. x nampak yg laen da.. sodap !!



saya suka makan coklat cadbury gak.. tapi kalo bole nak yg Roast Almond je.. yg laen kureng minat ckit la.. kalo x dapat besar, kecik pun jadi la.. hehe


saya pun suka coklat nie jgk.. mama la yg mula2 bg makan sebab time tu x de ferrero rocher n cadbury.. saya pun da mula suka makan coklat nie.. kinder bueno white pun sedap gak.. nyum2 !!

p/s : coklat dapat menghilangkan stress tau !!



Sunday, 6 November 2011

Salam Aidiladha :)

Salam..

Raya kali nie saya ngan family smbut kat KL je sebab mama x dapat cutie la.. tahun nie menu raya haji kami ialah nasi impit ngan rendang ayam n kuah kacang.. nyum2.. sodappp !! 



p/s : semoga bergembira bersama orang tersayang.. :)