Thursday, 22 December 2011

cuti..

Salam..

hari yg ditunggu-tunggu selama nie akhirnya tiba jugak.. CUTI !! hehe.. saya baru je hbis kelaz Maf tadi.. x sabar rasenya nak balik nie.. walaupun cutie kali nie seminggu je tapi tetap berbaloi.. asal dapat balik umah sendiri kira ok la tu dari x dapat balik langsung.. serius saya rindu sangat2 ngn family saya.. bas saya pukul 11.15 am nanti.. macam biasa la saya balik ngn far, ekin dan ros.. sape lagi budak2 KL kalo bukan kami kan.. sorry budget plk ari nie.. excited t'lebih sudah.. hehe..

p/s : doakan kami selamat sampai ye.. 

SELAMAT BERCUTI SEMUA :)


Wednesday, 21 December 2011

kenapa??

Salam..

saya rase x sedap hati la sejak kebelakangan nie.. saya dapat rase ade sesuatu yg buruk atau x baik da berlaku tapi masih x dapat jawapannya lagi.. sejak dia asyik tanya itu dan tanya ini je.. tanya tentang saya.. beri nasihat la.. suruh wat tu n suruh wat nie.. jangan wat tu n jangan wat nie.. msti ade sesuatu yang dia rahsiakan.. 

kenapa msti tanya ada exam ke x?? ade quiz o test ke ri nie?? bila balik KL??  boleh dikatakan hari2 dia tanya soalan yang sama.. dia cuma cakap dia SEDIH !! sedih?? bila saya tanya x jawap.. dia kata tunggu la   sampai KL baru dia bagi tau.. kenapa nak berahsia dari saya?? kenapa nak tunggu saya balik?? kenapa x bagi tau sekarang?? saya perlukan jawapan.. mungkin saya x dapat tolong dia tapi sekurang-kurangnya saya tau masalah dia.. mgkin bila dia luahkan kuranglah sikit beban dia.. 

saya harap dia bahagia la skrg.. saya doakan semuanya selamat dan baik2 je.. kalau dia ada masalah saya harap dia akan dapat jalan penyelesaiannya.. sebesar mana pun dugaan yang dia hadapi ataupun bakal hadapi, saya doakan agar dia sabar dan tabah mengharunginya.. segala yang berlaku ada hikmahnya.. biar jauh di mata tapi dekat di hati.. saya tetap akan doakan kebahagiaan dia.. kebahagiaan dia adalah kebahagian saya juga..

p/s : segalanya akan terjawap bila saya balik.. 



Tuesday, 20 December 2011

without spec..

Salam..

my pictures without spec.. like it or not?? 
(^_^)


 p/s : I may not be perfect but I'm satisfied with my life :)




Monday, 19 December 2011

teringin tapi takot..

Salam..

teringin tapi takot?? saya teringin pe ye?? nape nak takot?? hmm.. saya teringin nak pakai contact lens la.. gedixxx.. pakai je la.. cakap senang la pakai je.. tapi saya takot la nak pakai.. saya masih x yakin ngan diri sendiri nak pakai benda alah tu.. saya tgk ade sorang girl tu pakai contact lens serius cantik sangat..opps mata dye je la cantik k.. x de la.. tuan dye pun cantik.. untung la berani pakai.. hehe

sebenarnya, saya tetap kena guna cermin mata.. cermin mata lagi senang nak jaga dari contact lens.. bagi saya cermin mata nie la nyawa saya.. waa.. over gitu.. maklumlah power mata saya nie da super power.. 1*** plus2 gitu.. terkejut x?? lagipun saya da pakai cermin mata nie sejak darjah 1 lagi.. skrg sweet 20.. lama kan?? kira la berapa lama saya da pakai cermin mata n da berapa kali pulak saya tukar cermin mata.. hehe :)

p/s  : I still need and love u, spectacles :)




Sunday, 18 December 2011

gaya ala2 si comey

Salam..

nie la gmbar saya gaya ala2 si comey.. 
kalo ada sesiapa yg suka tu t.kasih la ye.. perasan sudah.. 
kalo ada sesiapa yg x suka tu.. x pe la.. hehe :)



p/s : si comey vs si comot !!





Saturday, 17 December 2011

CINTA..

Salam..

♥ Jangan mengatakan mencintai seseorang jika kita tidak mahu peduli lagi terhadapnya...

♥ Janganlah menyentuh kehidupan seseorang atas nama cinta bila kita hanya mematahkan hatinya...

♥ Jangan katakan mencintai seseorang jika kenyataannya kita tidak benar- benar mencintainya. 

♥ Cinta bisa membahagiakan, terasa manis laksana madu. namun bisa memberi sengsara laksana pahitnya hempedu. Cinta hanya istimewa apabila kita berikan kepada kekasih halal kita pada saatnya nanti. Dialah yang benar- benar layak dan harus menerima cinta kita sepenuh hati. Sebelum itu cinta terhadap lawan jenis adalah ujian yang harus kita jalani dengan terus mendekatkan diri kepada Allah..InsyaAllah..

p/s : ATAS NAMA CINTA !!



Friday, 16 December 2011

"SEGMEN | Saya , Blog Pelajar IPTA 2011"

Salam..


KLIK SINI untuk join !! (khas untuk Pelajar IPTA)

i ) Nyatakan mengapa korang ambik jurusan tuh? Rasa menyesal tak?

Saya ambil jurusan Diploma Perakaunan.. saya memang minat kos nie.. kira2 mmg suka sangat.. alhamdulillah berkat sokongan daripada keluarga dan kawan2, saya da sampai ke part 6.. kira super senior la nie.. hehe.. saya x menyesal sama sekali sebab kos nie banyak peluang pekerjaan.. kita bukan saja bole jadi akauntan, kerani akaun dan  pembantu audit malah banyak lagi peluang pekerjaan untuk kita.. 

ii ) Beri sedikit nasihat buat mereka yang nak masuk U :) 

Saya nasihatkan kepada adik2 yang nak masuk U supaya pilihlah jurusan yang adik2 minat.. adik2 jugak perlu yakin pada diri sendiri.. jangan mudah putus asa untuk mencapai cita2 dan masa depan yang cerah..

p/s : Good Luck !!



Saturday, 3 December 2011

friends :)

p/s : thankz to all my friends.. mmuahh :)


Friday, 2 December 2011

all I need is time !!



My heart..



My heart is just so breakable,
be careful not to play.
It has some pain for every creature,
it is as soft as clay.

My heart is just so breakable,
it is as clear as glass,
but once, if shattered, through it,
no ray of hope can pass.

My heart is just so breakable,
it’s filled with a thousand tears,
but sad it is, to accept, that these,
were presents from my peers.

My heart is just so breakable,
it starves for a few smiles,
some fake companions walked with it,
n left alone after few miles.

My heart is just so breakable,
no harsh words it can bear,
but it’s only wish, it’s utmost desire,
it needs a lot of care.

p/s : I'm Sorry for lying to you dear..


Thursday, 1 December 2011

berakhir..

Salam..

1 Dec 2011.. sepatutnya tarikh nie sgt bermakna buat saya.. genap la hubungan saya dan si dia selama 9 bulan.. tapi kita sebagai manusia hanya merancang dan Tuhan yang menentukannya.. hubungan saya dan si dia berakhir sudah pada 29 Nov 2011.. Insya-Allah, kalau ada jodoh x kemana.. saya dan si dia masih lagi berkawan dan berhubung.. :)

kepada sesiapa yang putus cinta.. marilah sama2 kita baca 
TIPS MENGATASI PUTUS CINTA..



Wednesday, 30 November 2011

single..




Being SINGLE & HAPPY with my family & friends :)



kena hack !!

Salam..

blog saya kena hack pada 27 Nov 2011 ( Ahad ).. serius sedey sgt masa kena hack tu.. bagi saya blog nie la tmpat saya meluahkan segala suka duka hidup saya.. 

alhamdulillah..

saya da dapat blog saya lepas org yg hack tu bg password.. t.kasih sgt2 ye kembalikan blog saya.. diorang hack just 4 fun.. maknanya diorang nie masih lagi baik kan.. bole la sape2 yg nak jadikan calon suami ye.. hehe :)

nasihat dari hackers : jangan cuai menjaga akaun anda !!


  

Friday, 25 November 2011

hanya kerana mimpi..

Salam..

ari nie saya mimpi A***.. saya bangun awal ari nie sbb rasydan dtg umah untuk bagi past year.. then, ttbe je terfikir apa yg saya mimpi smlm.. ble da tau saya rase sedih sangat n x sangka plk saya menangis dengan sangat teruk hanya sebab mimpi tu.. mimpi tu macam kenyataan je.. seyez saya sedih sangat2.. 

ntah pape je saya ari nie kan.. mimpi tu kan mainan tido.. tapi saya rase saya rindu sangat kat A.. hubungan kami bukanlah hubungan biasa tapi ibarat air yang dicincang tak kan putus.. sejak saya balik kedah ari tu hanya sekali je saya cakap ngan dye.. tu pun saya yang call sebab dye x de kredit.. sampai sekarang x da call o msg pun dari dye.. perlukah saya rindu dye?? bagi saya perlu sangat.. saya rindu A sangat2 dan saya nak sangat dye call o msg saya.. at least tnya khabar.. x lebih pun..  :'(

disebababkan saya da x tahan dengan perasaan saya sendiri yang menangis je.. saya terus g mandi bagi mengurangkan rasa sedih yang teramat tu.. kali nie macam x caya pulak saya mandi awal2 pagi.. awal ke?? hehe.. saya mandi agak lama jugak hanya kerana mimpi tu.. saya perlukan A sangat2.. saya rindu A sangat2.. 

pas siap mandi saya terus call dye pukul 10.01 am tadi.. saya harap sangat dye angkat call saya.. tapi sebaliknya.. mungkin dye tido kot.. saya tau dye selalu tido lmbat.. kalo sakit o pas makan ubat baru dye tido awal.. walaupun ade yang x suka dengan perangai dye yang pilih kasih n berat sebelah tu.. bagi saya dye tetap penting dalam hidup saya.. mungkin dye x sedar pe yang dye da buat.. insya-Allah dye tau mana kaca dan yang mana permata..

tetibe je pukul 10.47 am dye call saya.. time tu macam x caya je.. mula2 saya tahan je perasaan nie.. tapi lepas dengar suara n nasihat dye,  air mata nie mengalir lagi.. alhamdulillah dye x sedar yang saya tengah sedih n akhirnya kami matikan phone sebab dye ade keje.. t.kasih A sebab call.. da terubat da sikit rindu nie..

p/s : saya rindu A sangat2.. :(



Wednesday, 23 November 2011

Hafiz & Adira - Ombak Rindu

Salam..

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hanya mampu berserah
Moga cahaya tiba nanti

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku…

p/s : syg sayang b !!




Tuesday, 22 November 2011

hee..



kadang kala kita perlu 
menangis 
untuk menghargai saat bahagia

dan 

kadang kala kita perlu 
bergembira 
bagi setitis air mata..


hati..

Salam..

saya sayang awak.. saya cintakan awak.. saya rindu awak.. saya perlukan awak dalam hidup saya.. tapi.. kenapa setiap hari kita bergadoh?? kenapa kita asyik salah faham?? kenapa kita x faham antara satu sama lain?? kenapa semua nie terjadi?? bilakah semua nie akan berakhir?? kenapa hubungan kita x macam dulu?? kenapa awak da x sesweet dulu?? mana buah hati saya yang dulu?? 

maafkan saya awak.. saya rase bersalah sangat ngan awak.. saya x tau la ngan hati n perasaan saya sendiri.. saya selalu je moody ngan awak.. emo x tentu pasal plk tu.. saya x pndai kawal perasaan saya bila saya marah.. saya suka buat keputusan terburu-buru.. saya rase saya bukan yang terbaik utk awak..  :'(

maafkan saya awak.. saya rase awak jauh sangat ngan saya.. orang kata biar jauh di mata namun dekat dihati.. tapi saya rase awak sentiasa jauh ngan saya.. awak dekat ke jauh ke.. sama je.. saya tetap rase awak masih jauh ngan saya.. awak sayang saya?? awak cintakan saya?? awak rindukan saya?? awak perlukan saya?? :'(

masihkah ade lagi rasa sayang, cinta n rindu tu dalam hati?? lebih banyak persoalan dari jawapan..

p/s : iloveyousomuch n imissyousomuch b..


(^_^)



Somewhere there's someone
Who dreams of your smile
And finds in your presence
That life is worth while
So when you lonely
Remember this is true..
Somebody, somewhere is thinking of you !



MALAYSIA Menang !!

Salam..



Tahniah Malaysia.. 4-3..
saya bangga jadi anak Malaysia.. :)


ari nie first time saya tgk bola dari awal sampai habis.. cam x caya je.. ena tgk bola.. waa... pelik je.. hehe.. saya  tgk bola ari nie ngan housematez.. macam2 kerenah  tau housematez2 saya nie.. dok gelak je tau.. ade yg sore x de da sbb dok t'jerit-jerit je.. ade yg emo2 lbey.. pape pun saya happy sangat2 ari nie.. hehe.. Tahniah Malaysia !!






Wednesday, 16 November 2011

Tip Meningkatkan Daya Ingatan

Salam..

Ari nie saya nak berkongsi dengan semua Tip Meningkatkan Daya Ingatan..Tip-tip nie sangat berguna bagi mengurangkan risiko pelupa..Insya-Allah, tip nie bole meningkatkan daya ingatan kita..

Membaca Al-Quran 
Amalkan membaca Al-Quran walau sehelai muka surat setiap hari bagi mereka yang Muslim. Membaca Al-Quran dapat menerang jiwa, menenangkan perasaan dan menajamkan daya ingatan dengan lebih baik.


Amalkan Tidur Yang Cukup
1/3 hidup kita dihabiskan dengan tidur. Namun ada orang yg suka tidur lewat atau mengabaikan tidur yg cukup. Badan perlu rehat. Keletihan hanya akan mengganggu maklumat/data yang telah disimpan oleh otak dan juga menjejaskan kemampuan untuk mempelajari sesuatu yg baru. Oleh itu, amalkan tidur yg cukup di malam hari kerana ia dapat membantu daya ingatan kita berfungsi.

Mengawal Tekanan
Tekanan hanya akan membuat jiwa kita tidak tenteram dan menyebabkan kesihatan terganggu. Kita juga lebih cenderung untuk menjadi seseorang yang tidak peka dengan keadaan persekitaran. Kita tidak dapat berfikir dengan jelas dan daya ingatan kita juga terjejas. Oleh itu, kawal tekanan kita dengan baik seperti bermeditasi, membaca Al-Quran, yoga, sauna, aromaterapi dan sebagainya.

Berhati-hati Dengan Pengambilan Vitamin atau Makanan Tambahan
Sesetengah produk yg dijual di kaunter atau farmasi tidak sesuai dengan kita. Ada yg kononnya dapat meningkatkan daya ingatan. Tetapi sebaliknya ada yang memberi kesan sampingan. Oleh itu, lebih baik jika kita mendapatkan makanan kesihatan yg diperlukan oleh tubuh badan kita dari produk yang telah diakui oleh Kementarian Kesihatan dan mendapat kelulusan JAKIM serta pakar pemakanan yang bertauliah sebelum membeli makanan tambahan.

Bersenam
Bersenam dapat menggerakkan otot-otot dan melancarkan peredaran darah ke otak.Oleh itu, daya ingatan kita juga akan menjadi lebih baik.Amalkan senaman walaupun sekadar berjalan kaki.

Elakkan Kemurungan
Kemurungan dalam hidup akan menyebabkan hidup tidak ceria. Kita sentiasa berada dalam keadaan tidak segar dan rasa kecewa. Lama-kelamaan ia turut menjejaskan daya ingatan anda dan membuat kita tidak hirau dengan persekitaran. Ubatilah kemurungan sebelum menjadi serius dengan berjumpa psikiatri atau beramal-ibadah mendekatkan diri kepada Allah SWT.

Awasi Pengambilan Ubat
Daya ingat mungkin menjadi lemah dengan pengambilan ubat-ubatan tertentu seperti pil hormon, ubat darah tinggi, anti-kemurungan dan sebagainya. Jika kita menghadapi masalah daya ingatan disebabkan pengambilan ubat, konsultasi dengan doktor. Jgn mengambil ubat tanpa arahan doktor.

Belajar Sesuatu yang Baru
Cubalah aktifkan pemikiran kita dengan mempelajari sesuatu yang baru misalnya Bahasa Jepun, kursus kemahiran jangka pendek, menjahit, atau menghadiri ceramah dan motivasi.

p/s : Insya-Allah, niat yang baik pasti akan mendapat hasil yang diberkati!


Sunday, 13 November 2011

SPM !!

Salam.. 


Saya ingin mengucapkan Selamat Berjuang kepada calon2 SPM 2011.. x lupa juga kepada adik saya yg comey n tembam tu yg bernama Imirah Fardyana.. Usaha tangga kejayaan.. Jangan lupa berdoa ye adik2.. Bila da berusaha dan berdoa, barulah kita bertawakal kepada Allah.. Sesungguhnya Allah yg menentukan segalanya.. Jangan sesekali kita lupakan Allah.. Study2 jugak, solat jgn ditinggalkan ye.. Kalo bole mintalah restu & doa daripada kedua ibu bapa kita.. Akhir kata, Selamat Berjuang & Semoga Berjaya :)

p/s : Usaha, Doa & Tawakal !!