Monday, 31 October 2011

da terubat..

Salam..

awak g kem kat Kuala Kubu dari 28/10 - 31/10.. lama tau awak g sana..4 ari 3 malam..sebenarnya saya ingat awak g 3 ari je.. saya x sabar tunggu awak balik semalam..rupa-rupanya awak balik hari nie..teruk kan syg b nie?? hehe..sorry la awak.. saya lupa la..mungkin x sabar nak awak balik cepat kan..malunya..hehe

selama awak pergi sana saya rasa rindu kat awak sgt2..mane x nya.. x call n msg sgt cam selalu pun sebab awak bz.. tapi x pe la..saya faham..kat kem mmg macam tu pun..akhirnya awak da balik..yeayy !! sukenya saya.. pas nie kte bole msg n call cam dulu lagi.. hehe.. kan b syg?? :)

p/s : rindu syg kat b da terubat la :)


celoteh si kecik :)

Salam..

semalam saya jadi bbysister slame 1 hari sebab kne jge iman(anak kakak no2) n haikal(anak akak no3)..hehe..bgun pagi masak jap.. pas tu bg diorg mandi.. dua2 suka air tapi bile time shampoo dua2 tkot..hehe..takot masok dlm mata la tu..pas tu kne pkaikan bju n pampers.. maen bg je pkai asalkan pakai..haha..

time lunch- bagi diorg makan plk.. nasib baik senang je menu budak2 kecik nie.. sorg makan nasi ngan telo, kuah kurma n kentg je x nak dging,  n kicap.. lain kali bole wat kurma kentang x yah wat kurma dging..hehe.. sorg lagi makan nasi ngan telo, kuah kurma n kicap je..lg simple..lauk lain smue x nak..time makan tu ade jgk yg jelez..sape lg kalo bkn ruiz n miera.. nak suap jgk?? ish2.. x padan ngn da besar..pe pun x bole..haha

viva homes-disebabkan saya x tau nak wat pe kat umah.. saya n adik2 bawak la budak2 tu g jalan2 viva..hehe..bkn ade pe pn..tapi dekat ngan umah n nak beli barang dapur sikit pergi jgk la.. saje jalan2.. bagi diorg tgk air pncut n tgk ikan pun da suka.. hehe.. rase cam senang jgk nak jge.. tapi bile sorang da nangis..hmm.. x dapat nak tlg..susah nak bg diam.. bile bg main game n beli ais-krim.. dua2 suka n senyap..



malam- abah bawak kami smue g makan kat kedai nasi ayam Kg Pandan.. saya order k.teaw sup..nyum2..sedap..iman n ruiz makan nasi ayam..miera makan bhun tom yam..perhhh..seyez pedas gile.. tapi tu mmg miera suka..x sedar diri x ley makan pedas sgt..x dgr cakap doktor.. sakit tanggung la ye.. haikal x makan pn.. dye tido je kat peha saya..soh masok kete x mau..sampai umah abah soh mandikan diorg sebab nak balik da.. pas ciap2 bagi haikal makan plk.. dye cakap lapar.. mmg lapar la bile dye yg kecik tu tambah 3 pinggan.. pas tu share plk ngan iman..hehe..pas tu diorang balik.. saya agak terharu la bile diorang cakap.."t.kasih mak teh bawak g jalan2.. mak teh masak sedap la.." x sangka diorang cakap macam tu kat saya..hehe

p/s : rindu budak2 kecik tu :(



butter cake :)

Salam.. 


this is my first try on making butter cake..

p/s : practice makes perfect :)



Friday, 28 October 2011

only U..

Salam..





p/s : You are the sun in my day, the wind in my sky, the waves in my ocean and the beat in my heart..
 You are the sunshine of my life !!
only U, Ikhwan Naim <3


Thursday, 27 October 2011

enjoy !!

Salam..

semalam saya, miera, ku noor n pooi yee g ts.. yuen mei x dpt dtg sebab dye demam.. i hope u will get well soon dear !! mule2 kteorg g beli tiket wayang.. kteorg x tau nak tgk cite pe.. mira x nak tgk real steel sbb akak dye pn tgk ngn kwn2.. hehe.. pas tu kteorg kne plih antara al-hijab n don't be afraid of the dark.. kalo bole dua2 tu saya x nak tgk..saya da g tau diorg saya ley tgk tapi kalo nak dgr saya jerit bole je..haha.. then, kteorg decide tgk cite Don't Be Afraid Of The Dark.. 



pas tu, kteorg g makn kat mcD..lme gile mkan kat situ.. mane x lme.. borak lebey dari mkan..maklumlah da lme x jmpe.. bile da jmpe.. macam2 nak cite.. pas tu gelak x yah nak cakap la..haha.. enjoy gile.. ciap bole cuci mata plk.. hehe.. movie kteorg start 2.40 p.m , kami rase cam x tau nak wat pe kat ts tu.. byk lagi masa.. then, kteorg g sg wang untuk karaoke.. da lame x karaoke.. teringat plk kat housemates.. kami karok sejam je.. tu pn sore da x de da tau.. hehe.. :)

pas karok kiteorg g ts plk.. movie kteorg da start da.. diorg smue syok je.. x sabar nak tgk gelagat saya time tgk movie nnt.. diorg asyik knekan saya je.. maklumlah takot gelap ade hty nak tgk cite macam tu.. ish2.. ena2 wat berani je la kn.. hehe.. cite nie sangat best.. kadang2 suspens pun ade tau.. mmg takut la jgk..tapi x suke ngn makhluk pelik tu.. eee.. muke mcm monyet bertopengkan manusia.. seyez buruk btol.. cite nie mmg tkot tapi bkn saya je takot tau.. mmbe2 saya yang nak knekan saya pn tkot..haha.. tu la.. nak knekan ena ye.. korg pn sme je tkot.. hbis je movie smue gelak sebab x berjaya nak knekan saya.. smue sme2 tkot.. so adil !! yeayy :)

pnya la syok kteorg makan n jalan2 sampai lupa nak snap pic.. 1 pic pun x de tau :( tapi x pe la.. at least nie la bukti kami kuar smalam sme2.. saya dok kat sit no 8 tau.. hehe.. insya-Allah, nnt free kite jmpe lagi n spend time together k.. yg penting smalam kita smue enjoy !!


p/s : enjoy with them !!



Tuesday, 25 October 2011

random..

Salam..
dye sangat suke bende nie.. comey kn froggy?? hehe



dye suka makan kat sini.. menu dye sme je tiap kali g mkn.. 
Ipoh Chicken Hor Fun wif pepsi float  :)


dye sangat suka baca novel.. mcm2 novel ade tau.. 
dye bace novel nie da byk kali sbb cite nie best sgt.. 
ulat buku novel.. hehe



dye sangat suka seni.. dye pernah wat lukisan potret Tun Hussein Onn..  
dye ade bakat tau.. :)


p/s : siapakah dye??  biarlah rahsia :)





Monday, 24 October 2011

sabar je la..

Salam..

ari nie mood yg baik saya telah bertukar.. t.kasih sgt2 ye.. saya ingat nk spend time with my siblings..tapi ttbe je laen jadinya plk.. smue yg saya plan x jadi.. hmm.. kalo da tau nak bwk budak tu jge la..soh org lain jge wat pe.. pndai plk wat alasan.. sabar je la..

then, saya n mama plan nak g funfair plk mlm nie tp hmm.. pas tu nak g makan.. tapi x jadi bile budak tu ade lagi.. sibok je.. menyusahkan org btol la.. org yg baik haty tu plk sibok nak jge tapi anak sendiri..hmm.. Tuhan je tau.. dugaan demi dugaan kami dapat..sabar je la.. berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul.. kami smue doakan suatu ari nanti smuenya kembali normal..

p/s : sabar je la !!


Friday, 21 October 2011

:'(

Salam..

perasaan tu datang lagi dan pergi..
kenapalah jadi cam tu??

:( + :( = :'(


p/s : redha !!



lappy & phone !!

Salam..

lappy oh lappy knp awk rosak? macam mane saya x rosak, awak x repair saya? macam mane saya nak repair duit saya x de? duit oh duit knp awk x de? macam mane saya x de awak x pndai jimat..haha bole plk cm tu ye..ena2..b'jimatlah.. 

berjimat?? insya-Allah.. org kate sikit2 lame2 jadi bukit..saya rase duit x habis kat mne pun..habis kat makan je..opps..makan je ke?? no komen.. fullstop !!

lepas satu masalah, tambah satu plk.. 1+1=2.. haha.. kali nie tetibe je phone plk rosak.. saya hnya bole msg je.. kalo sape2 call o msg saya..mmg kesian la org tu.. saya cakap org tu dgr tapi kalo org tu ckp..sorry, saya x dgr.. so, kalo tetibe awk call saya, saya dok hello2 je..sbenarnya saya pn lupa yg phone saya tu rosak.. ade ke patot bole lupa?? haha..pape je la.. 

saya da dapat solution untuk masalah2 saya :
lappy : saya akan repair awak bile balik kedah nnt ye..insya-Allah..
phone : saya akan guna ear phone dulu wat mase nie..haha
duit : saya akan guna awak bile perlu je k :)

mood :

:( + :( = :'(


Wednesday, 12 October 2011

happy b'day Far & Nina !!

Salam..

Happy b'day cik Far & mizz nina !!
ena doakan korg bahagia ngan org t'sayang n happy always :)


libra gurlz !!


~ cik far ( 12 Oct 2011 ) ~


~ mizz nina ( 13 Oct 2011 ) ~





t.kasih kpd nina sbb plan nak kenakan far.. sorry ye kiteorg kenakan nina jgk..haha.. t.kasih jgk kat nad g amek cup cakes.. t.kasih smue :)

p/s : (^_^)



Tuesday, 11 October 2011

jantina laptop saya..

Salam..

ari nie saya nak g tau tentang jantina laptop saya.. saya tau benda nie dari kawan saya, Ekin.. tetibe je saya tertarik n nak share ngan smue.. jantina laptop saya ialah PEREMPUAN.. pewitt.. :)

cam x caye je kan laptop pun ade jantina.. ingat manusia je ade lelaki n perempuan.. hehe.. btol ke laptop ade jantina?? kalo nak tau sama ada ape yg saya cakap nie btol ke x..try la.. ini bukan cobaan.. ini btol2..haha.. 


klik kat bwah nie n kite akan tau jawapannya..hehe



Monday, 10 October 2011

' Contest DANIEL ADIE : SISPA '

Salam..




PERTANDINGAN
BIARKAN GAMBAR MENGUNGKAPKANNYA.
(Senyum Ikhlas Senyum Palsu) 






'Terkadang, senyuman palsu terukir apabila kita cuba menyembunyikan kesedihan  agar orang disekeliling kita berasa gembira .'

tag :


1 ) cikFAR
2 ) mizz nina


Sunday, 9 October 2011

habis final exam :)

Salam..

9.10.11 aka 9 Oct 2011..cantik kan no. nie?? hehe.. 
ari nie saya baru habis final exam.. kat bawah nie la jadual exam saya.. walaupun ade 5 je subjek tapi setiap 1 paper nie sgt la susah.. pape pun saya da berjaya manghabiskan smue final exam saya.. yeayy !!


p/s : kita enjoy !! :)


Tuesday, 4 October 2011

tiru mcm saya !!

Salam..



                                                                                                                                
saya jd pinky girl..
tiru mcm adik saya..hehe :)






           
 adik saya tiru mcm saya..
smue biru..hehe :)